电子课本网 第19页

第19页

信息发布者:
did you keep in touch with each other
lend me a book about Changzhou's past and present
is becoming better and better in some ways
A
D
C
D
notice 注意到
suddenly 突然
gently 温柔地
realize 意识到
A
题意:
当作者看到她手机上的微信信息时,她是什么感觉?
A.不开心的。B.担心的。C.兴奋的。D.感兴趣的。

根据第二段,第一句I was angry and wanted to call her back.我很生气,想给她回电话。可知,作者看到信息时很生气,不开心,故选A。
D
题意:
下面划线的句子“我的心都凉了。”是什么意思?
A.作家觉得有点冷。
B.作者得了重感冒。
C.作者有心脏问题。
D.作者不喜欢她头发上的花。

根据第四、五段I nodded and slowly walked towards the door. I looked out of the door and saw some kids playing outside. My best friend, Liu Mei, saw me and waved at me to go outside, but I couldn't move. I knew everyone would laugh at my hair, but I couldn't tell Grandma how I felt.  Finally, I went into Grandma's room and said in a low voice,“Grandma, I don't think the flowers in my hair look nice." 我点点头,慢慢地向门口走去。 我向门外望去,看见一些孩子在外面玩耍。 我最好的朋友刘梅看到了我,挥手让我出去,但我动不了。 我知道每个人都会嘲笑我的头发,但我不能告诉奶奶我的感受。 最后,我走进奶奶的房间,低声说:“奶奶,我觉得我头发上的花不好看。可推测,划线的句子意思是作者不喜欢她头发上的花。故选D。
C
题意:
作家一开始没有告诉奶奶她的感受,因为   
A.她奶奶很忙
B.她奶奶不在家
C.她担心她奶奶会生气
D.她想自己把花拔出来

根据第四、五段I nodded and slowly walked towards the door. I looked out of the door and saw some kids playing outside. My best friend, Liu Mei,saw me and waved at me to go outside, but I couldn't move. I knew everyone would laugh at my hair,but I couldn't tell Grandma how I felt.  Finally, I went into Grandma's room and said in a low voice,“Grandma, I don't think the flowers in my hair look nice." 我点点头,慢慢地向门口走去。 我向门外望去,看见一些孩子在外面玩耍。 我最好的朋友刘梅看到了我,挥手让我出去,但我动不了。 我知道每个人都会嘲笑我的头发,但我不能告诉奶奶我的感受。 最后,我走进奶奶的房间,低声说:“奶奶,我觉得我头发上的花不好看。结合选项,可推测应该是作者担心奶奶会生气,所以一开始没有告诉奶奶她的感受,故选C。
D
题意:
作者写这篇文章的目的是什么?
A.告诉我们她擅长做裙子。
B.告诉我们她不喜欢在头发上插花。
C.告诉我们她害怕她的奶奶。
D.告诉我们,如果我们爱别人,就把他们放在第一位。

根据本文主要讲述了作者为朋友的女儿做裙子后被要求修改图案,感到很生气,突然想到了奶奶给自己编发的事,由一开始的生气到最后的理解,作者领悟到了一个道理:爱你的人会把你的感受放在自己的感受之前,可知,D选项是作者的写作目的,故选D。