电子课本网 第74页

第74页

信息发布者:
B
C
D
A
D
       I love reading different types of books and I am especially interested in history books. Every 
night before going to bed, I read books for half an hour. It seems that I can't sleep well if I don't 
read for a while. I spend at least seven hours a week reading books. Some of my friends love 
reading too. We usually spend a half day in the city library at the weekend. Time always seems to 
go fast when we are reading interesting books. Our Chinese teacher gives us lots of advice on books.
       Reading is great fun. Books help me learn more about the world.
have a hard time doing sth. 做某事很困难
recommend 推荐
advice 建议
fantastic 极好的
put down 放下
surprise ending 意外的结局
B
丹娜不知道________。
A.如何加入读书俱乐部
B.读什么
C.在哪里阅读
D.如何写读书报告
根据第一段第1句:
Dana always had a hard time trying to decide what to read.
丹娜总是很难决定读什么。
可知,她不知道读什么。故选B
C
学生们制作关于书籍的卡片_______。
A.来征求别人的意见
B.来借阅这些书
C.来给出他们的建议
D.来卖这些书
根据第一段第3-4行:
They read books and then recommended the ones they liked to people looking for advice about books.
他们阅读书籍,然后向寻求书籍建议的人推荐他们喜欢的书籍。
可知,制作书籍卡片是为了给出建议。
故选C
谁写过关于冲浪的书?
A.塞缪尔·诺里斯。
B.艾丽西亚·弗雷。
C.格洛丽亚·韦斯特。
D.塞拉斯·莱利。
根据右边第一个方框里的内容:
Title: Surf's Up!
Author: Silas Riley
It tells about the history of the sport and about some great places for surfing.
标题: Surf's Up!
作者:塞拉斯·莱利
它讲述了这项运动的历史和一些冲浪的好地方。
可知,名为 Silas Riley(塞拉斯·莱利)的作者写了关于冲浪的书。
故选D
A
文章中哪一个是观点?
A.你会爱不释手的。
B.作者写了他在阿拉斯加的冒险经历。
C.这本书讲述了冲浪的历史。
D.读书俱乐部的成员把一些卡片放在图书馆里。
opinion: your feelings or thoughts about sb/sth, rather than a fact (人主观的)意见;想法;看法。
分析选项可知,写的冒险经历、冲浪的经历以及把卡片放在图书馆都是事实,只有选项A是人的主观看法。故选A
D
这篇文章主要讲的是什么?
A. 冲浪的历史。
B. 19世纪的一个家庭。
C. 结局出人意料的神秘故事。
D. 一些书的描述。
根据文章所列出的四个方框里的内容可知,本文为一些读者书评。故本题选D
       I love reading different types(不同类型的) of books and I am especially(尤其,特别) interested in history books. Every night before going to bed, I read books for half an hour. It seems that(似乎) I can't sleep well if I don't read for a while(看一会儿书). I spend at least(至少) seven hours a week reading books. Some of my friends love reading too. We usually spend a half day in the city library at the weekend. Time always seems to go fast(过得很快) when we are reading interesting books. Our Chinese teacher gives us lots of advice(给某人许多建议) on books.
       Reading is great fun. Books help me learn more about(更多地了解) the world.

短语/句型积累:
① different types of 不同类型的
② be interested in 对……感兴趣
③ It seems that… 似乎……
④ spend time doing sth. 花时间做某事
⑤ seem to do sth. 似乎做某事
⑥ give sb. advice 给某人建议
⑦ help sb. do sth. 帮助某人做某事

本文要求介绍自己的阅读习惯以及发表自己对阅读的观点。文章按照写作要点分别写了自己喜欢的书的类别、花多长时间读书、采用的读书方式、老师给的关于读书的建议以及自己对于阅读的看法。文章包含了所有的要点、内容完整、句意通顺,层次清晰、有逻辑。文章用了大量地道的短语和句型,为文章增色不少。